Mașinile electrice oferă atât avantaje financiare, cât și practice. În 2024, Guvernul încurajează achiziționarea de mașini 100% electrice, oferind o subvenție de 25.500 lei celor care doresc să își achiziționeze o astfel de mașină și să contribuie activ la reducerea emisiilor de CO2. De asemenea, autovehiculele acționate electric sunt exceptate de la plata impozitelor auto.
Fiind silențioase, se integrează perfect în contextul urban, beneficiind de ocaziile frecvente de frânare pentru a-și încărca bateria. Odată cu dezvoltarea infrastructurii de încărcare, proprietarii acestor vehicule se vor bucura de o mobilitate crescută.
Vânzările de mașini electrice sunt în creștere la nivel global, trecând de la statutul de produs de nișă la o opțiune mainstream. În 2022, numărul de mașini electrice din lume a depășit 20 de milioane de unități, potrivit datelor studiului „Global Electric Vehicle Outlook 2022", întocmit de către Agenția Internațională pentru Energie. Deși acest număr reprezintă un procent infim din numărul total de vehicule aflate pe șoselele din întreaga lume, vehiculele electrice cumpărate în 2022 au reprezentat 10% din totalul de autovehicule vândute, potrivit aceleiași surse.
Vehiculele complet electrice (așa-numitele BEV-uri sau „Vehicule electrice pe baterii") au un sistem electrochimic de stocare (o baterie), fiind singurul sistem de stocare a energiei la bord. Unul sau mai multe motoare electrice generează energie mecanică (iar energia de frânare se recuperează). Acestea sunt încărcabile din rețeaua electrică.
Pentru unii, conceptul de mobilitate electrică poate părea o viziune îndepărtată sau chiar futuristă, diverse opinii și speculații circulând pe această temă. Cu toate acestea, este clar că vehiculele electrice sunt destinate să fie vehiculele viitorului.
• Impact redus asupra mediului, 0 emisii C02;
• Eficiență energetică superioară comparativ cu vehiculele tradiționale;
• Costuri reduse cu întreținerea;
• Autonomie suficientă pentru deplasările cotidiene;
• Contribuie semnificativ la reducerea poluării fonice;
• Gama diversificată de modele și culori;
• Design futurist sau minimalist;
• Parcare gratuită în marile orașe.
1. Capacitatea bateriei: corespunde echivalentului capacității rezervorului unei mașini cu motor cu combustie și este indicată în kWh.
2. Autonomia: depinde de capacitatea bateriei. Autonomia variază, de asemenea, în funcție de diverși factori, precum: stilul personal de conducere, condițiile de drum, temperatura exterioară, încălzire / aer condiționat și preîncălzire.
3. Puterea maximă a încărcătorului de la bord: puterea unui încărcător de baterie este determinată de tensiune, care poate fi de 230 V (monofazată) sau 400 V (trifazată) și de curentul de încărcare (de exemplu, 10 A, 16 A, 24 A, 32 A etc.) și variază de la 2,3 kW (încărcare lentă prin intermediul unui cablu cu o priză internă) la 50kW (încărcare rapidă în curent continuu). Aceasta determină cât de repede se poate încărca bateria.
4. Cablu de încărcare a vehiculului: fiecare vehicul este compatibil cu unul sau două tipuri de cabluri de încărcare, livrate atunci când mașina este cumpărată sau închiriată. Acestea pot fi utilizate la stațiile de încărcare publice sau la domiciliu.
Mașinile electrice au costuri de întreținere mai mici decât mașinile convenționale cu motor cu combustie internă. Acest lucru se datorează faptului că motoarele electrice au mai puține părți în mișcare, care sunt supuse la uzură. De asemenea, mașinile electrice nu necesită schimburi de ulei, filtre sau alte fluide consumabile.
În plus, mașinile electrice folosesc sisteme de recuperare a energiei în timpul frânării. Acest lucru ajută la reducerea uzurii plăcuțelor de frână.
Distanța medie zilnică parcursă de mașini în majoritatea țărilor, indiferent de scopul călătoriei, este de 40-60* de kilometri. 95%** dintre călătoriile cu mașina nu depășesc 200 de kilometri. Indiferent de traseu, cu o mașină electrică nu există nicio diferență: aceste distanțe pot fi acoperite cu ușurință de automobilele electrice aflate în prezent pe piață.
Culoare Pure White.
Aer condiționat.
Închidere centralizată cu telecomandă pe cheie.
Centru de infotainment cu două ecrane de 10.25”.
Comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare / închidere apel).
Oglinzi retrovizoare electrice.
Închiderea și deschiderea geamurilor din telecomandă.
Baterie de capacitate extinsă de 17,28 kWh, ce oferă o autonomie de până la 220 km în oraș.
Banchetă suplimentară cu două locuri dotate cu ISOFIX™.
Airbag șofer.
Sistem camere de asistență la parcare cu vizualizare 360°.
Senzori parcare față și spate.
Culoare Cyan Breeze, Seren Grey, Pink Blossom, Mystic Black.
Jante aluminiu.
*Prețul promo este rezultatul aplicării unei reduceri comerciale oferită de către Visual EV Distribution în această lună, care este scăzută din tariful standard.
Termenul de livrare este de minim 120 zile.